BEZOEKERS

DIVERS

RANDPROGRAMMA
Tijdens Christmas Fair Vorden wordt aandacht besteed aan een uitgebreid randprogramma. Er is van alles te beleven. Je kunt er niet alleen heerlijk shoppen en inspiratie opdoen bij de vele exposanten die zich van hun beste kant laten zien maar ook genieten van de rijke kunst en cultuur en de extra gezellige tijd rondom de Kerst. En neem de tijd voor je bezoek. Vergeet niet jezelf te trakteren op een van de diverse lekkere (home-made) gerechten en drankjes op onder meer bij restaurant de Bosloods, gelegen in een authentieke boerderij op de binnenplaats van het Kasteel, of neem een lekker (streek)gerecht mee naar huis. Er is gezellige muzikale omlijsting, waaronder livemuziek en ook diverse kerstkoren geven acte de présence. Of je schuift aan bij een van de workshops en demonstraties die gegeven worden!
Een echte dag uit: bezoek ook het Kasteel Vorden

Kasteel Vorden werd al genoemd in de 12e eeuw en werd voor het eerst verkocht in 1315, waarin Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen overdeed aan zijn oom, Dirk van Vorden. Bij deze familie begint de geschiedenis van Kasteel Vorden. Het kasteel stamt dus waarschijnlijk uit de 12de eeuw, maar was toen heel anders dan nu. Het kasteel is sinds 2004 eigendom van Karin de Rouw, die het samen met haar man Jos Hoenen tot haar dagelijkse bezigheden rekent om het kasteel te herstellen en behouden voor de toekomst. Tijdens de Christmas Fair Vorden is er tevens de mogelijkheid om het kasteel van binnen te bekijken. Eigenaresse Karin de Rouw stelt haar kasteel open om bezoekers te ontvangen en kennis te laten maken met de rijke historie van het Kasteel Vorden. Dwaal bijvoorbeeld door de sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens, keldergewelven en tuinen, Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 15-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door koningin Beatrix geschonken ronde tafel (zie foto boven). Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling. Sinds 2018 zijn ook de privé-vertrekken, inclusief de eigen slaapkamer en keuken, te bekijken voor bezoekers.

Voor een bezoek aan de Christmas Fair Vorden inclusief bezoek aan het Kasteel Vorden, reserveer je een combi-ticket.

VRAAG & ANTWOORD

VEELGESTELDE VRAGEN

Tijdens de fair zijn bij de kassa’s toegangstickets verkrijgbaar. Indien je echter online vooraf tickets bestelt, is dat voordeliger. Online tickets kosten € 11,50 in de voorverkoop, aan de kassa betaalt u € 13,50 per volwassene. Kinderen tot 6 jaar genieten van gratis entree, kinderen van 7 t/m 14 jaar betalen € 5,- zowel online als aan de kassa.

 

Er zijn ook avondkaarten voor vrijdag 8 en zaterdag 9 december. Deze zijn geldig vanaf 16.00 uur ’s middags tot 20.00 uur. Avondkaarten kosten online 9,- euro en aan de kassa 10,- voor volwassenen. Kinderen betalen het normale tarief van 5,- voor kinderen van 7 t/m 14 jaar.

Controleer de map ongewenste post of spam. Indien de e-mail daar niet in zit, neem dan contact op via info@heerlijckheidevents.nl

Er zijn verspreid over de fair diverse leuke cateringvoorzieningen met een grote variatie. Ook is er dit jaar een grote overdekte horeca loungetent waar diverse warme en koude dranken en lekkernijen verkrijgbaar zijn.

Bijna alle standhouders hebben de beschikking over een eigen pinautomaat in hun stand. Wel adviseren wij voor het bezoek van de fair te pinnen. Er is geen pinapparaat op het terrein aanwezig om extra contant geld te pinnen.

Winter Heerlijckheid is rolstoeltoegankelijk. De route die je kunt volgen voor het bezoeken van Winter Heerlijckheid, gaat over zowel geasfalteerd terrein maar ook deels over grindpad en kort gemaaid gazon en weiland. Laatstgenoemde paden worden dit jaar geheel voorzien van kunststof rijplaten die met een rolstoel goed begaanbaar zijn.

Jazeker. Op vertoon van een invalidenkaart word je door de parkeerwachters verwezen naar de invalidenparkeerplaats, zodat u zo dicht mogelijk bij de entree van Winter Heerlijckheid kunt parkeren.

Jazeker, er is een mindervaliden toilet op het landgoed aanwezig.

Indien je een aantoonbare beperking hebt, geniet jouw begeleider van gratis toegang.

Er is helaas geen Wi-Fi beschikbaar op het terrein.

Honden zijn van harte welkom, mits deze zijn aangelijnd.

Ook bij slecht weer gaat de Christmas Fair Vorden gewoon door. Uitsluitend wanneer de veiligheid in het geding raakt, kunnen wij de fair vooraf annuleren of tijdens de fair het terrein (tijdelijk) sluiten.

Zoals gebruikelijk tijdens een openbaar evenement, worden er foto’s en ander beeldmateriaal gemaakt voor diverse promotiedoeleinden. Heb je er bezwaar tegen dat er een foto van jou wordt gemaakt, meld dit dan even bij de fotograaf of als je later een foto van jezelf op onze website ziet, bij de organisatie. Iedereen die het openbare terrein van de fair betreedt, kan echter op de achtergrond van een willekeurige foto in beeld zijn en accepteert dit door het betreden van het terrein.

Jazeker. Zijn jouw vragen niet beantwoord, heb je een klacht, suggestie of tip? Stel je vraag dan rechtstreeks aan de organisatie via mail, klik hier >>

BEZOEK

CHRISTMAS FAIR VORDEN

Kasteel Vorden
De Horsterkamp 8
Vorden

OPENINGSTIJDEN

vr. 6 december
van 11:00 tot 20:00 uur

za. 7 december
van 11:00 tot 20:00 uur

zo. 8 december
van 11:00 tot 18:00 uur

ENTREE

EARLY-BIRD
volwassenen
€ 11,50


aan de kassa
€ 13,50


kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 5,-


AVONDKAART
entree vanaf 16:00 uur


volwassenen
€ 9,-


aan de kassa
€ 10,-


kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 5,-

COMBI-TICKETS

EARLY-BIRD
volwassenen
€ 17,-

aan de kassa
€ 18,50

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 10,00

PARKEREN

€ 2,50

honden zijn welkom (mits aangelijnd)
m.u.v. bezoek aan het huis

LOCATIE

Kasteel Vorden
De Horsterkamp 8
Vorden

OPENINGSTIJDEN

vr. 6 december: van 11:00 tot 20:00 uur
za. 7 december: van 11:00 tot 20:00 uur
zo. 8 december: van 11:00 tot 18:00 uur

CONTACT

Heerlijckheid Events 
info@heerlijckheidevents.nl
+31 (0)6 – 54 221 888

COPYRIGHT © HEERLIJCKHEID EVENTS