Voor een bezoek aan Winter Heerlijckheid heb je geen QR code of testbewijs nodig!

HOFFELIJK & CHARMANT

KASTEEL VORDEN

Kasteel Vorden werd voor het eerst genoemd in een koopakte uit 1315, waarin Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen schonk aan zijn oom, Dirk van Vorden. Bij deze familie begint de geschiedenis van Kasteel Vorden. 

Eigenaresse Karin de Rouw heet u van harte welkom op haar 12e eeuws kasteel. ‘Als eigenaresse is het mijn thuis sinds 2005 en ik hoop dat iets van z’n speciale charme u net zo zal intrigeren als het mij doet. We zijn voortdurend bezig om het kasteel nog aantrekkelijker voor bezoekers te maken. Dwaal door onze sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens, keldergewelven en tuinen, Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 15-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door koningin Beatrix geschonken ronde tafel (zie foto boven). Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling. Sinds 2018 zijn ook onze privé-vertrekken, inclusief onze eigen slaapkamer en keuken, beschikbaar voor onze bezoekers.

Ook buiten het kasteel is er genoeg te doen en te zien. Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Er zijn fietsen te huur in Vorden (op 500m afstand) om fietstochten te maken. De meest bekende is de Acht Kastelen fietsroute, waarvan kasteel Vorden het meest bekende is. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute.  Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe. Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must. Grotere steden zoals Arnhem en Apeldoorn met hun eigen faciliteiten liggen op ca. 30 minuten rijden.

In tegenstelling tot de meeste Kastelen, komt u bij ons letterlijk op bezoek bij ons thuis. Naast mezelf en mijn man, wonen hier ook onze Rhodesian Ridgeback Pippa en ons Siamese kat Rupert. Buiten scharrelen onze 2 Rosé Kaketoes Monty en Felice. Ik maak met plezier de vertrekken schoon en vind het heerlijk om het Kasteel extra in het zonnetje te zetten met verse bloemen tijdens de nieuwe fair British Weekend. Graag tonen wij u onze kunstcollectie en onze tuin en binnenplaats en brengen u graag terug in de traditionele rijke Kerstsfeer. Wij heten u graag van harte welkom tijdens Christmas Fair Vorden!’

LANDELIJK

HOFFELIJK

SMAKELIJK

HEERLIJCK

BEZOEK

CHRISTMAS FAIR VORDEN

Kasteel Vorden
De Horsterkamp 8
Vorden

OPENINGSTIJDEN

vrijdag 16 december
van 11:00 tot 20:00 uur

zaterdag 17 december
van 11:00 tot 20:00 uur

zondag 18 december
van 11:00 tot 18:00 uur

ENTREE DAGKAART

voorverkoop
€ 10,-

aan de kassa
€ 12,50

kinderen 6 t/m 12 jaar
€ 4,-

aan de kassa
€ 5,-

kinderen tot 6 jaar
Gratis

ENTREE AVONDKAART

voorverkoop
€ 7,50

aan de kassa
€ 10,-

kinderen 6 t/m 12 jaar
€ 2,50

aan de kassa
€ 3,-

kinderen tot 6 jaar
Gratis

PARKEREN

€ 2,-

Honden zijn welkom, mits aangelijnd